Alles over letselschade
Letselschade Advocaat nodig? Utrecht Letselschade Advies helpt u verder.
Advocaat letselschade nodig?
Ons team van advocaten helpt mensen die het slachtoffer zijn van letselschade om hun leven weer op de rit te krijgen. Wij zijn creatief in het oplossen van problemen en hebben een voorliefde voor complexe zaken. Zoekt u een ervaren letselschadeadvocaat om te helpen met het verhalen van een schadevergoeding na letselschade? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
Meer weten over letselschade? In op deze pagina beantwoorden wij de meest voorkomende vragen rondom letselschade. U vind onder andere antwoord op de volgende vragen:
- Wat is letselschade?
- Wat doet een letselschade advocaat?
- Hoe kun je een schadevergoeding voor letsel claimen?
- Hoe ziet een letselschade traject eruit?
- Hoe werkt een letselschade advocaat?
- Is een letselschade advocaat gratis?
- Letselschade bedragen: waar kun je op rekenen?
- Waar op letten bij het kiezen van een letselschade advocaat?
- Wat kost een letselschade advocaat?
- Wanneer kan u een letselschade advocaat inschakelen?
- Wat is het verschil tussen advocaat en jurist?
Wat is letselschade?
De definitie van letselschade is ‘schade aan de gezondheid door een ongeval’. Het gaat dan de lichamelijke of geestelijke schade die een mens ondervindt als men bij een ongeval betrokken is. Het kan dus gaan om de gevolgen van bijvoorbeeld een auto-ongeluk, hondenbeet of persoonlijke traumatische ervaring.
Het letsel zelf (de pijn of beschadiging) is slechts een gedeelte van de letselschade. De schade is namelijk veel groter: ook de gevolgen van het letsel vallen onder de schade. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuiskosten, het inhuren van hulp in huishouding, een verlies aan inkomen of andere schadeposten.
Zijn de schadeposten het gevolg van letsel opgelopen door een fout van een tegenpartij, dan kunt u deze aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen.
Wat doet een letselschade advocaat?
Een letselschadeadvocaat helpt u met het verhalen van de schadeposten bij uw tegenpartij. Wanneer u slachtoffer bent van letselschade, kan een letselschadeadvocaat met u een vergoeding claimen.
U kunt bij een letselschade advocaat terecht voor de complete juridische afhandeling van het letselschade traject. Zo kan een letselschadeadvocaat u helpen in het verzamelen van de correcte bewijslast, het berekenen van een schadeclaim en het verhalen van de vergoeding op (de verzekeraar van) uw tegenpartij.
Hoe kun je een schadevergoeding voor letsel claimen?
Wanneer u een schadevergoeding voor uw letsel wil claimen, kunt u een tegenpartij aansprakelijk stellen. Iedereen heeft het recht dit zelfstandig te doen. In theorie heeft u dus geen advocaat nodig. Wij helpen u graag met onze standaard en gratis beschikbare voorbeeldbrief.
Wij raden het altijd aan om vrijblijvend ons advies in te winnen. Ook wanneer u zelf uw schade wil claimen, kunnen wij u vrijblijvend adviseren over de beste aanpak voor uw zaak. Neem gerust contact met ons op.
Hoe ziet een letselschade traject eruit?
Hoe een letselschadetraject exact verloopt is vooraf lastig te voorspellen. Wel zijn er enkele vaste elementen, die in elke schadezaak terugkomen. Een letselschadetraject is opgebouwd uit de volgende onderdelen:
- Schuldbepaling: allereerst moet de aansprakelijke partij aansprakelijk gesteld worden. Er moet bewijs aangedragen worden dat de tegenpartij schuldig is, zodat de verzekeraar van de tegenpartij haar aansprakelijkheid erkent.
- Schadebepaling: de schadebepaling loopt vaak gelijk aan de schuldbepaling. Er moet geïnventariseerd worden welke schadeposten er zijn en welke kosten op de tegenpartij kunnen worden verhaald. Vaak is dit meer dan u denkt: bekijk eens ons overzicht met onverwachte schadeposten.
- Schadeverhaling: wanneer de schade bepaald is en de tegenpartij aansprakelijk is gesteld, moet de schade worden verhaald. Vaak mondt dit uit in een ‘getouwtrek’ tussen de verzekeraars, wat jaren kan duren. Een aansprakelijk gestelde verzekeraar gaat nooit direct akkoord met de claim, maar probeert altijd het onderste uit de kan te halen.
- Uitbetaling: wanneer de verzekeraars overeenstemming hebben bereikt, krijgt u een slotbetaling uitgekeerd. Tijdens het traject is er vaak al sprake van deelbetalingen- en vergoedingen om uw onkosten te dekken. De slotsom is het laatste gedeelte van uw schadeclaim, waarmee de zaak is afgerond.
Hoe lang duurt een letselschade procedure?
Een letselschadetraject kan lang duren. Een traject van meerdere jaren is geen uitzondering. Dit heeft meerdere oorzaken. Zo is het bij ernstige zaken soms moeilijk een medisch eindoordeel te geven, of blijven er steeds nieuwe schadeposten bijkomen.
Dat een letselschadezaak zo lang kan duren, betekent niet dat u ook zo lang op uw geld hoeft te wachten. Bij een letselschadetraject is het gebruikelijk om te werken met voorschotten en tussentijdse uitkeringen. Een verzekeraar is in veel gevallen verplicht hieraan mee te werken.
Met een voorschot kunt u uw onkosten dekken. Deze regeling is te danken aan de Nationale Letselschade Raad, waar ook wij als letselschadeadvocaten bij aangesloten zijn.
Wat te doen bij letsel?
Wat moet u doen in een situatie waarbij letsel ontstaat? Allereerst is het van belang om het slachtoffer te helpen. Biedt zelf eerste hulp, bel 112 of schakel omstanders in.
Wanneer het slachtoffer geholpen is en de orde is hersteld, is het van belang bewijs te verzamelen. Noteer gegevens van mogelijke getuigen, zorg dat camerabeelden worden veiliggesteld en bekijk welke mogelijke bewijslast er nog meer ter plaatse is.
Let op: ga alleen bewijs verzamelen wanneer de situatie dit toelaat! Bij een ongeval met letsel zal de politie ook bewijs verzamelen om de veroorzaker vast te stellen.
Wanneer u de schadelast wil vaststellen en verhalen, is het verstandig advies in te winnen bij een letselschadeadvocaat. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Bel direct naar 030 340 00 14 of stuur een bericht via onze contactpagina.
Heb ik een letselschade advocaat nodig?
Wanneer u letsel heeft opgelopen bij een ongeval of als gevolg van het handelen van een andere partij, kunt u een letselschadeadvocaat nodig hebben om uw schade te verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij.
Als het gaat om enkel materiële schade of om een lichte schaafwond kunt u de schade zelf met de verzekeraar van uw tegenpartij afwikkelen. Wanneer er echter sprake is van ernstiger letsel, kunt u baat hebben bij een letselschadeadvocaat.
Denk dan aan situaties waarin u als slachtoffer diverse schadeposten heeft na licht of ernstiger letsel. Bijvoorbeeld wanneer u inkomsten mist door uw ziekte als gevolg van het ongeval, of juist extra kosten moet maken om het herstel te bespoedigen.
Een letselschadeadvocaat uit het team van Utrecht Letselschade Advies geeft u eerlijk advies. Zo weet u vooraf of het mogelijk is om gratis hulp in te schakelen bij het verhalen van de schade.
Waarom kiezen voor een letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies?
Een goede advocaat kiest u niet alleen maar voor diens titel of diploma. Omdat een letselschadetraject vaak intensief en langdurig is, is het belangrijk te kiezen voor een advocaat die u vertrouwt.
Wanneer u kiest voor een letselschadeadvocaat van Utrecht Letselschade Advies kiest u voor een advocaat van Joosten Advocaten. Betrouwbare en ervaren letselschadeadvocaten, wiens doel is om u zo goed mogelijk te helpen.
Wij helpen mensen die slachtoffer zijn van letselschade op hun leven weer op de rit te krijgen. Wij zijn creatief in het oplossen van problemen en hebben een voorliefde voor complexe zaken.
We maken graag vrijblijvend kennis met u. Neem gerust contact met ons op via de contactpagina.
Hoe werkt een letselschade advocaat?
Een letselschadeadvocaat helpt u met uw letselschadeprocedure. Een advocaat kan dit samen met u doen, of het gehele traject uit handen nemen. Daar komen verschillende activiteiten bij kijken, zoals:
- Het verzamelen van bewijsmateriaal
- Het aansprakelijk stellen van de (verzekeraar van de) tegenpartij
- Het verzamelen van schadeposten
- Het onderhandelen over de aansprakelijkheid
- Het berekenen van een vergoeding
- Het voeren van een procedure bij de rechtbank
Hoe wordt letselschade uitbetaald?
Wanneer u slachtoffer bent van letselschade, kunt u een schadevergoeding claimen. Hoe deze schadevergoeding wordt uitbetaald, is afhankelijk van de bewijslast, hoogte van de claim, het toegekende bedrag en eventueel gemaakte afspraken.
Wanneer u schade claimt, kunt u aanspraak maken op voorschotten. Een voorschot kunt u gebruiken om uw extra kosten af te kunnen lossen. Een aansprakelijkheidsverzekeraar betaalt u de voorschotten, die bedoeld zijn om u als slachtoffer niet in financiële problemen te laten geraken.
De uiteindelijke uitkering van de schadevergoeding gebeurt vaak ineens. Eventueel betaalde voorschotten worden hierbij door de verzekeraar ingehouden. Een letselschadeadvocaat zorgt dat uw belangen optimaal behartigd worden.
Hulp bij letselschade
Heeft u letselschade opgelopen? Bijvoorbeeld omdat u gewond bent geraakt bij een aanrijding, gevallen bent dankzij een mankement aan uw fiets of door een verkeerde houding op uw werk rugklachten heeft? Dan kan een letselschadeadvocaat u helpen.
U kunt hulp krijgen bij het verhalen van uw letselschadeposten op de aansprakelijke partij. Zo kunt u geholpen worden bij het verzamelen van bewijs, het aanspreken van de verantwoordelijke partij en het bepalen van de schadelast (de hoogte van de claim).
Bent u op zoek naar hulp bij uw letselschade? Maak dan vrijblijvend kennis met een van onze gespecialiseerde advocaten. Neem gerust contact met ons op: bel direct en vrijblijvend naar 030 340 0014
Is een letselschade advocaat gratis?
Voor het slachtoffer is de inzet van een letselschadeadvocaat gratis. Dit is wettelijk bepaald. De kosten voor het inzetten van een letselschadeadvocaat moeten betaald worden door de tegenpartij. Dat is fijn, want zo blijft de drempel tot het inschakelen van hulp laag.
Voorwaarde voor de gratis bijstand is dat de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letsel. Mocht er onduidelijkheid zijn over de aansprakelijkheid van de tegenpartij, zullen wij altijd vooraf met u de eventuele kosten of gevolgen bespreken.
Ons doel is om u te helpen. Hierbij zijn wij altijd open en transparant over mogelijke kosten, en zullen wij u graag en vrijblijvend adviseren. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Letselschade advocaat: wat is dat?
Wat is een letselschade advocaat nou eigenlijk? Een letselschadeadvocaat (LSA) is een advocaat die bevoegd is om een slachtoffer juridisch bij te staan in een letselschadetraject. De advocaat heeft een specialistische opleiding gevolgd en is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom letselschade en aansprakelijkheid.
Letselschadeadvocaat is een beschermd beroep. Elke letselschadeadvocaat moet ingeschreven staan in het register van de Letselschade Raad, en regelmatig bijscholing volgen. Zo is de advocaat altijd op de hoogte van de laatste uitspraken en ontwikkelingen.
U kunt erop vertrouwen dat een letselschadeadvocaat haar uiterste best doet u te helpen. Mochten er problemen zijn, kunt u bovendien altijd terugvallen op de Letselschade Raad.
Letselschade bedragen: waar kun je op rekenen?
Als slachtoffer van een ongeval heeft u recht op een schadevergoeding. Maar hoe hoog is het bedrag waar u op kunt rekenen? En waar bestaat de vergoeding uit, kunt u alleen uw rekeningen vergoed krijgen, of ook onkosten waar geen duidelijk prijskaartje aan hangt?
De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de schade. Bij het eisen van een letselschadevergoeding gaat het niet alleen om uw medische rekeningen. Ook schadeposten als verlies aan inkomen, extra uitgaven aan bijvoorbeeld opvang voor uw huisdier of aanpassingen aan uw auto en andere zaken kunt u claimen bij de aansprakelijke partij.
Bovendien is bij letselschade de medische eindtoestand onderdeel van de schadebepaling. Bij veel ernstige vormen van letsel, zoals niet aangeboren hersenletsel (NAH), heeft u niet direct inzicht in welke mate van herstel u mag verwachten. Pas wanneer u werkelijk hersteld bent, kan er een medische eindtoestand bepaald worden. Pas bij het bereiken van de medische eindtoestand kan ook de complete schadesom worden bepaald.
Naast fysieke en materiële schade kunt u ook voor psychische gevolgen een schadevergoeding claimen. Dit wordt smartengeld genoemd. Een letselschadeadvocaat kan u helpen met het verzamelen van uw schadeposten en het formuleren van een eis.
Hoe kun je een schadevergoeding voor letsel claimen?
Letselschade claimen kan op verschillende manieren. Wanneer u geen ernstig letsel of grote schadeposten heeft, kunt u de tegenpartij zelf aansprakelijk stellen. Dit kunt u doen met een brief, zoals bijvoorbeeld deze voorbeeldbrief bij letselschade.
Is er wel sprake van ernstig letsel of grotere schade? Dan is het verstandig een letselschadeadvocaat in te schakelen. Een advocaat kan zorgen en werk uit uw handen nemen, of juist samen met u de tegenpartij aansprakelijk stellen.
Bij het claimen van een schadevergoeding voor letselschade doorloopt men verschillende stappen:
- Schuldbepaling: het bepalen van de aansprakelijke partij voor uw schade.
- Schadebepaling: het bepalen van de hoogte van uw schadebedrag.
- Schadeverhaling: het aansprakelijk stellen en verhalen van uw schade.
- Uitbetaling: het verkrijgen van een schadevergoeding.
Uiteraard zijn bovenstaande 4 stappen een zeer beknopte weergave van een letselschadetraject. Het verhalen van letselschade is een complex en vaak langdurig traject, wat vaker meerdere jaren dan maanden in beslag neemt. Een letselschadeadvocaat staat u bij tijdens het volledige letselschadetraject.
Waar op letten bij het kiezen van een letselschade advocaat?
Wanneer u op zoek gaat naar bijstand in een letselschadezaak, kunt u kiezen uit veel advocaten die u willen adviseren en bijstaan. Hoe kiest u dan de juiste letselschadeadvocaat?
Bij het selecteren van een letselschadeadvocaat die u helpt kunt u letten op de volgende punten:
- Kwalificatie: is de advocaat lid van de orde en gekeurd?
- Kosten: is de advocaat helder over de te verwachten kosten?
- Gevolgen: wat gebeurt er als het tot een zaak komt, en deze niet gewonnen wordt?
- Persoon: met de advocaat gaat u een vrij nauwe samenwerking aan. Het is dus fijn als u een ‘klik’ heeft met uw rechtshulp.
- Gratis kennismakingsgesprek! Om bovenstaande punten te bespreken.
Ons team letselschadeadvocaten helpt u graag. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.
Waaruit bestaat letselschade?
Letselschade bestaat uit schade door lichamelijke verwondingen of psychische problemen die een slachtoffer heeft opgelopen na bijvoorbeeld een arbeidsongeval, verkeersongeluk of medische fout. De veroorzaker van het letsel kunt u aansprakelijk stellen voor de schade. U kunt dan bij deze partij een vergoeding claimen.
Een letselschadeadvocaat helpt u met het bepalen van de schadelast en het indienen van een claim.
Wat wordt verstaan onder letselschade?
Onder letselschade valt alle schade die het gevolg is van letsel. Dit gaat zowel om fysieke als psychologische gevolgen.
Wanneer het letsel is ontstaan bij een ongeval of door toedoen van een tegenpartij, is het mogelijk om een schadevergoeding te claimen. U kunt dan een compensatie eisen worden voor de geleden letselschade. Dit doet u met hulp van een letselschadeadvocaat.
Welke letselschade advocaat?
Er zijn veel aanbieders van hulp bij letselschade. Wanneer u, of iemand in uw naaste omgeving, slachtoffer is van letselschade wil u zorgen dat hij of zij zo goed mogelijk geholpen wordt. Door het kiezen van een goede letselschadeadvocaat kunt u zorgen voor de beste bijstand.
Ons team helpt u graag. Wij zijn ervaren in het afwikkelen van complexe letselschadezaken en helpen mensen die slachtoffer zijn van letselschade om hun leven weer op de rit te krijgen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking: bel direct naar 030 340 0014.
Wie betaalt de letselschade advocaat?
De kosten van een letselschadeadvocaat worden betaald door de aansprakelijke partij. Als u slachtoffer bent van letsel en een tegenpartij is hiervoor verantwoordelijk, draagt de tegenpartij dus ook de kosten voor uw letselschadeadvocaat.
Het is wettelijk vastgelegd dat de verantwoordelijke partij deze kosten moet dragen. Een letselschadeadvocaat is dus gratis voor het slachtoffer.
Wat kan een letselschade advocaat?
Een letselschadeadvocaat kan u helpen met het claimen van uw schadeposten na het oplopen van letsel. De advocaat kan u gedurende het hele traject bijstaan en ontlasten, zodat u zich kunt focussen op herstel.
Onze letselschadeadvocaten ontzorgen mensen die slachtoffer zijn van letselschade. Van het bepalen van de aansprakelijke partij en het verzamelen van bewijslast tot het aansprakelijk stellen van (de verzekeraar van) de tegenpartij: wij helpen u.
Een letselschadeadvocaat kan het gehele schadetraject verzorgen, tot aan een eventuele gerechtelijke uitspraak. In veel zaken komt het niet tot een rechtbank en zorgt een advocaat voor een schikking die gunstig is voor het slachtoffer.
Wat kost een letselschade advocaat?
De kosten van een letselschadeadvocaat komen voor rekening van de (verzekeraar van) de aansprakelijk gestelde partij. Voor een slachtoffer van letselschade kost het inschakelen van een belangenbehartiger dus niets.
Wanneer de tegenpartij niet (volledig) aansprakelijk gesteld kan worden, de kosten van uw letselschadeadvocaat niet in verhouding zijn met de geleden schade of als een letselschadeadvocaat een onrealistisch aantal uren in de zaak heeft gestoken, is het mogelijk dat een rechter beslist af te wijken van deze regeling.
Zorg dus dat u kiest voor een letselschadeadvocaat die u kunt vertrouwen. Ons team kijkt graag met u naar uw kansen in de zaak en de mogelijke kosten die hierbij komen kijken. Neem gerust contact met ons op: stuur een bericht of bel direct voor een vrijblijvend advies.
Wat kost een letselschade advocaat per uur?
Een letselschadeadvocaat brengt een vast uurtarief in rekening. In de wet staat dat de aansprakelijke partij de redelijke advocaatkosten van het slachtoffer moet vergoeden. Wat de totale kosten zijn, is afhankelijk van de complexiteit van de zaak, omvang van de schade of de ernst van het letsel.
Het uurtarief van een letselschadeadvocaat is afhankelijk van de gemaakte afspraken. Er kan gekozen worden voor een vast tarief of een resultaatafhankelijk uurtarief.
Een resultaatafhankelijk tarief houdt in dat er een laag tarief (bijvoorbeeld € 100,- per uur) wordt gerekend als de doelstelling niet wordt bepaald, en een hoog tarief (bijvoorbeeld € 300,- per uur) als de afgesproken doelen worden bereikt.
Wilt u weten wat het inschakelen van een letselschadeadvocaat u zou kunnen kosten? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kosteloze kennismaking.
Wanneer kan u een letselschade advocaat inschakelen?
Wat is het beste moment om een letselschadeadvocaat in te schakelen? Doet u direct na het ongeval, of pas wanneer er meer duidelijkheid is over de (medische) gevolgen voor het slachtoffer? En heeft u überhaupt wel een letselschadeadvocaat nodig?
Wanneer u slachtoffer bent van letsel waar een andere partij voor aansprakelijk is, kan het verstandig zijn een letselschadeadvocaat in te schakelen. De advocaat kan voor u de (verzekeraar van) de tegenpartij aansprakelijk stellen en uw belangen behartigen.
Het is verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een letselschadeadvocaat en te vragen naar een vrijblijvend advies. Een advocaat kan u helpen met alle onderdelen van het traject: van het verzamelen van bewijs tot het aanspreken van de tegenpartij.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Wij zijn er voor iedereen: ook als zelfstandig ondernemer met letselschade kunt u bij ons terecht. Wij adviseren u graag!
Wat is de beste letselschade advocaat?
Zoekt u de beste letselschadeadvocaat van Nederland? Wij zullen niet zeggen de beste letselschadeadvocaten te zijn. Volgens ons is de beste advocaat een partij die bij u past, waar u vertrouwen in heeft en waarmee u een samenwerking wil aangaan om tot een goed resultaat te komen.
Bent u op zoek naar een betrouwbare en resultaatgerichte advocaat? Dan kunt u terecht bij het team achter Utrecht Letselschade Advies. Ons team van letselschadeadvocaten is creatief in het oplossen van problemen en ervaren met het begeleiden van complexe zaken.
Graag maken wij persoonlijk kennis. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak! Wij zijn gespecialiseerd in het afwikkelen van complexe zaken, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van letselschade bij kinderen of een vliegramp.
Wat is een letselschade advocaat?
Een letselschadeadvocaat is een advocaat die kan helpen met uw complete letselschadetraject, of een gedeelte hiervan. De letselschadeadvocaat is gespecialiseerd in het voeren van letselschadezaken.
Een letselschadeadvocaat heeft (net als andere advocaten en juristen) eerst een masteropleiding Rechtsgeleerdheid aan de universiteit afgerond. Na deze universitaire studie volg je de beroepsopleiding voor advocaten om advocaat te worden.
Om vervolgens te specialiseren tot letselschadeadvocaat is ook de Grotius Opleiding Personenschade nog nodig. Voor iemand zich letselschadeadvocaat mag noemen is er heel wat jaren aan studie en ervaring vereist.
Onze letselschadeadvocaten hebben deze specialisatie afgerond en zijn ervaren in het voeren van letselschadezaken. Bent u op zoek naar een letselschadeadvocaat, neem dan gerust contact met ons op. Stuur ons vrijblijvend een bericht of bel direct!
Wat is een letselschadespecialist?
Een letselschadespecialist is iemand die is gespecialiseerd in letselschade. Letselschadespecialist is geen beschermde titel: iedereen mag zichzelf letselschadespecialist noemen. Dit in tegenstelling tot letselschadeadvocaat, een titel die enkel gevoerd mag worden na het afronden van een gespecialiseerde opleiding.
Een letselschadespecialist kan u helpen bij het bepalen van uw schade, het verzamelen van bewijs en het aansprakelijk stellen van een tegenpartij. Een specialist kan niet met u naar een rechter stappen. Hiervoor heeft u een letselschadeadvocaat nodig.
Wat is een schadevergoeding bij letselschade?
Een schadevergoeding bij letselschade is een vergoeding waarmee u schadeloos gesteld wordt. Een vergoeding kan nooit uw fysieke en psychische letsel wegnemen, maar er wel voor zorgen dat u financieel gecompenseerd wordt voor uw schade.
Een schadevergoeding is meer dan het vergoeden van uw (medische) rekeningen. Wanneer u slachtoffer van letsel bent en er een andere partij hiervoor aansprakelijk is, kunt u een vergoeding claimen voor de gevolgen van uw letsel bij de (verzekeraar van) de tegenpartij.
De schadevergoeding bestaat dan uit een vergoeding voor allerlei schadeposten: denk aan aanpassingen in uw woning, eerder aangeschafte luxegoederen waar u door het letsel geen gebruik van kunt maken, het verlies op kansen in uw carrièreperspectief of een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat een ongeluk met zich meebrengt. Iets wat moeilijk in geld uit te drukken is. De vergoeding voor psychische of emotionele schade wordt smartengeld genoemd.
Wat is het verschil tussen advocaat en jurist?
Een advocaat is een jurist, maar een jurist is niet altijd een advocaat. Om advocaat te worden moet een jurist de Beroepsopleiding Advocaten succesvol afronden. Pas dan kan iemand zich advocaat noemen en in die functie gaan werken.
Het verschil tussen een jurist en een advocaat is met name ‘zichtbaar’ in de rechtbank. Een advocaat kan een procedure voeren bij een rechtbank, een jurist niet. Wel kan een jurist een procedure rond een geschil (tot 25.000 euro) uitvoeren bij een kantonrechter.
Een advocaat heeft diverse gedragsregels, geheimhoudingsplicht en een aantal benodigde opleidingspunten. Voor een jurist gelden deze verplichtingen niet.
Een letselschadeadvocaat heeft na de beroepsopleiding tot advocaat ook nog een specialisatieopleiding Personenschade gevolgd. Zo weet u zeker dat iemand met de titel Letselschadeadvocaat kennis heeft van het rechtsgebied en de uitdagingen die hierbij komen kijken.
Bent u op zoek naar juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact op met Utrecht Letselschade Advies voor een vrijblijvend kennismaking.
Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?
Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.
Neem contact op