Medewerkers van Defensie hebben 15 jaar lang gewerkt met giftige camouflageverf die werd gebruikt om tanks en straaljagers te onderhouden.
Uit meetrapporten blijkt dat de verf het kankerverwekkende chroom-6 bevatte. In de verf zou 8 keer zo veel chroom-6 aanwezig zijn dan de norm destijds. Chroom-6 is een kankerverwekkende stof.
Defensie was op de hoogte
Op grond van meetrapporten uit 1999 en 2000 blijkt dat Defensie toen al wist dat de verf voorzien was van een te grote hoeveelheid giftige stof. Uit de rapporten blijkt ook dat het ventilatiesysteem niet voldeed, waardoor mogelijk vergiftigde lucht de werkruimte in kwam.
Schadevergoeding
Doordat (oud) defensie-medewerkers gedurende een lange tijd structureel zijn blootgesteld aan de grote hoeveelheid van giftige stoffen in de verf, zijn zij mogelijk ziek geworden.
Zij stellen Defensie aansprakelijk en willen schadevergoeding. Al rond de 100 medewerkers hebben zich inmiddels gemeld bij letselschadeadvocaten.
Defensie aansprakelijk stellen
Wil de (oud) defensie-medewerker zijn of haar letselschade verhalen dan zal Defensie aansprakelijk moeten worden gesteld.
Volgens vaste rechtspraak dient de werknemer aan te tonen dat de aandoening is ontstaan door blootstelling aan gevaarlijke stoffen in de uitoefening van zijn werkzaamheden.
De werkgever, Defensie in dit geval, dient aan te tonen dat hij alle maatregelen heeft genomen om aan zijn zorgplicht te voldoen.
Meer informatie
Utrecht Letselschade Advies heeft geruime ervaring met slachtoffers die letselschade hebben opgelopen door blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Ook heeft Utrecht Letselschade Advies ervaring met het aansprakelijk stellen van Defensie voor letselschade.
Bent u of kent u een (oud)-medewerker van Defensie die structureel is blootgesteld aan de giftige verf gedurende het werk, neem dan contact op met een ervaren letselschade advocaat.
Wij zullen u vrijblijvend adviseren over de te nemen stappen en u bijstaan in het verhalen van de schadevergoeding.