Er zijn verschillende redenen waarom u kunt kiezen voor een laserbehandeling. Denk aan het verwijderen van haar op uw huid, het verwijderen van tatoeages of het egaliseren van de huid. Dit kunt u laten doen in een gespecialiseerde laserkliniek, maar ook bij een schoonheids- of tatoeagesalon.
Na een laserbehandeling verwacht u een positief effect voor uw huid. Helaas zijn er gevallen waarin mensen juist schade overhouden na een laserbehandeling. Zo kan een mislukte laserbehandeling zorgen voor een verbrande huid, brandwondjes en zelfs littekens. In hoeverre is de laserkliniek dan aansprakelijk?
Brandwonden na laserbehandeling
Met een laserbehandeling worden veel verschillende soorten cosmetische problemen verholpen. Er wordt een klein stukje huidoppervlak kapot gemaakt, zodat de huidcellen afgevoerd kunnen worden of zodat het lichaam nieuwe huidcellen aan kan maken.
Het kapot maken van de huid wordt gedaan door het huid een beetje te verbranden. De meest voorkomende schade die optreedt na laserbehandelingen zijn daarom ook brandplekken. Dit kan zich uiten in eerstegraads brandwonden na de laserbehandeling, of zelfs derdegraads brandwonden op het gehele lichaam. Het is dan duidelijk dat de laserbehandeling niet het gewenste resultaat heeft gehad en zelfs voor schade heeft gezorgd.
Mislukte laserbehandeling gezicht
De meest voorkomende meldingen worden gemaakt van een mislukte laserbehandeling in het gezicht. Veel mensen laten hun gezicht laseren, om bijvoorbeeld haren of littekens van acné weg te laten halen. Dit zijn vaak cosmetische problemen waar schaamte mee gepaard gaat en die er gevoelig liggen.
Een mislukte laserbehandeling in het gezicht is nooit de gewenste uitkomst. Heeft u zelf schade opgelopen na een laserbehandeling? Schakel altijd advies in van een erkende letselschadespecialist.
Tattoo verwijderen mislukt
Wanneer een poging tot het verwijderen van een tattoo mislukt, kan dit leiden tot ernstige fysieke en emotionele gevolgen. Naast de teleurstelling van het niet behalen van het gewenste resultaat, kunnen complicaties zoals littekens, huidirritatie en pigmentveranderingen optreden.
Deze ongewenste uitkomsten kunnen niet alleen leiden tot esthetische zorgen, maar ook tot ernstige letselschade. Als gespecialiseerd advocatenkantoor in letselschade begrijpen wij de complexiteit van dergelijke situaties en streven wij ernaar om de rechten van slachtoffers te beschermen en rechtvaardigheid te waarborgen.
Algemene voorwaarden laserbehandeling
Voordat u start met uw laserbehandeling ondertekent u meestal eerst een behandelovereenkomst. Hierin staan ook de algemene voorwaarden opgenomen. Door ondertekening gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.
Veel klinieken en salons nemen in hun algemene voorwaarden op dat de behandelaar niet aansprakelijk gesteld kan worden voor kleurverandering van de huid na de laserbehandeling.
Deze voorwaarden zijn gelukkig vaak niet bindend. Als u letsel heeft opgelopen door fouten van een behandelaar, kan een rechter alsnog besluiten dat de behandelaar tekort is geschoten. Hierdoor kunt u de behandelaar alsnog met succes aansprakelijk stellen.
Schadevergoeding letselschade
U kunt ernstige lichamelijke oplopen door een mislukte laserbehandeling. Denk hierbij aan brandwonden, pigmentvlekken en andere beschadigingen.
Naast fysiek ongemak kan een mislukte laserbehandeling ook tot mentale en emotionele schade leiden. Zo kunt u emotionele schade oplopen door een mislukte laserbehandeling in uw gezicht of op andere zichtbare plaatsen. In dit geval wordt mentale schade ook wel esthetische schade genoemd. U heeft dan mogelijk recht op een vergoeding in de vorm van smartengeld.
Slachtoffer letselschade na een laserbehandeling
Is uw huid verbrand na een laserbehandeling? Of wilt u meer informatie over de algemene voorwaarden van een behandelovereenkomst? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw juridische vragen.