U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letselschade door een collega: wat te doen?

Het kan helaas gebeuren: door een fout van een collega op de werkvloer loopt u letselschade op. Normaal gesproken is degene die het letsel veroorzaakt aansprakelijk. Maar geldt dit ook voor letselschade op de werkvloer? U leest er hier alles over.

Aansprakelijkheid werkgever bij bedrijfsongeval

In Nederland geldt wettelijk dat de werkgever altijd aansprakelijk is voor letselschade dat is ontstaan tijdens werkzaamheden in de werksfeer. De werkgever heeft de plicht om een veilige werkomgeving te creëren.

U dient aan te tonen dat u een bedrijfsongeval heeft gehad waarbij u letsel heeft opgelopen. Uw werkgever dient op zijn beurt aan te tonen dat hij er alles aan heeft gedaan om zijn veiligheidsverplichtingen na te komen.

Omdat de werkgever altijd aansprakelijk is voor letsel op de werkvloer, heeft u altijd recht op een schadevergoeding. Dit betreft een schadevergoeding voor de kosten die u door het ongeval moet maken, maar ook inkomensverlies en een vergoeding voor de mentale schade die u door het ongeval heeft opgelopen, ook wel smartengeld genoemd.

Aansprakelijkheid collega

In de wet is opgenomen dat uw werkgever te allen tijde aansprakelijk is voor bedrijfsongevallen. U hoeft uw collega daarom niet aansprakelijk te stellen, ook al is deze nalatig geweest. In de meeste gevallen zijn bedrijven verzekerd en wordt de schade afgewikkeld met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van uw werkgever.

Aansprakelijk stellen werkgever

Het aansprakelijk stellen van uw werkgever kan vervelend voelen. U wilt immers niet dat er een verstoorde werkrelatie ontstaat en in sommige gevallen kan de werkgever er voor uw gevoel niets aan doen dat u schade heeft opgelopen.

Toch is het belangrijk om uw werkgever aansprakelijk te stellen, om uw schade te kunnen verhalen. In de meeste gevallen heeft de werkgever haar aansprakelijkheid verzekerd en kan uw schade buiten de werkgever om worden afgehandeld met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeraar. Wij zorgen ervoor dat de letselschadezaak netjes wordt aangepakt zonder dat uw arbeidsrelatie in gevaar komt.

Gratis hulp bij de tegenpartij aansprakelijk stellen na letselschade

Hebt u vragen over het aansprakelijk stellen of schakelt u toch liever onze rechtsbijstand in? Een letselschadeadvocaat is bijna altijd kosteloos, omdat de advocaatkosten worden opgenomen in de schadeclaim en dus worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Als de tegenpartij de aansprakelijk erkent, betaalt diens verzekering de juridische kosten. Neem gerust vrijblijvend contact met uw vragen of voor een vrijblijvende kennismaking.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

René Toxopeus

Een vuist maken, het recht laten zegevieren! Dat klinkt groots. Maar voor mij is dat het mooiste van mijn vak. Een maximale verdediging van de financiële belangen van mijn cliënt, daar ga ik voor.

Neem contact op