Een letselschadezaak is vaak een langlopend en complex traject. Een traject van vele jaren is geen uitzondering. In veel gevallen wordt er dan ook voor gekozen om de letselschadezaak niet voor de rechter te laten komen, maar te kiezen voor een minnelijke schikking.
Bij een minnelijke schikking komen het slachtoffer een de verzekeraar een schadevergoeding overeen zonder tussenkomst van de rechter. Een minnelijke schikking is niet altijd een goede oplossing: u kunt benadeeld worden bij het instemmen met een minnelijk traject. Het is daarom van groot belang samen te werken met een deskundige en ervaren letselschadeadvocaat.
Schikking treffen bij letselschade
Het treffen van een minnelijke regeling is gebruikelijk bij letselschade en biedt voor beide partijen voordelen. Wel is het van belang om te (laten) beoordelen of het aangeboden bedrag recht doet aan de schade. De ervaring leert dat verzekeraars graag van de zaak af willen en proberen om het slachtoffer akkoord te laten gaan met een relatief laag bedrag, waarin geen rekening is gehouden met de extra schade die in de toekomst kan ontstaan als er bijvoorbeeld een verslechtering van het letsel optreedt.
Letselschade is complex en een letselschadezaak kan jaren duren. Het ‘getouwtrek’ tussen verzekeraars en advocaten om de best mogelijke schadevergoeding te krijgen vergt veel energie. Een schikking is daarom soms een fijne oplossing.
Met een schikking kiest u ervoor om de zaak af te ronden voor een bepaalde schadevergoeding waarin de goede en kwade kansen zijn verdisconteerd. U weet welke vergoeding u krijgt, en hoeft geen tijd meer in de procedure te steken. Er zitten echter ook nadelen aan het treffen van een schikking.
Zo is het in sommige zaken moeilijk om de toekomstschade te bepalen. Wanneer er een medische eindsituatie is bereikt, wordt er een schatting gemaakt van de toekomstige schadeposten om toch tot een slotbetaling te komen. Een medische eindsituatie is bereikt wanneer er geen verbetering meer van uw letsel wordt verwacht. Dit is meestal één of twee jaar na het ongeval.
Niet eens met schikking
Wanneer u het niet eens wordt over een schikking, kunt u de zaak voor de rechter laten komen. Als u toch graag wilt schikken, maar niet tot overeenstemming kunt komen, is het ook mogelijk om een andere advocaat om een second opinion te vragen. Ook hiervoor kunt u bij Utrecht Letselschade Advies terecht.
Letselschade advies Utrecht
Een letselschade advocaat is ervaren met letselschadezaken en weet precies waar u mee geholpen bent. Met deze hulp kunt u de juiste claim indienen en een maximale vergoeding eisen.
Heeft u vragen of wilt u dat Utrecht Letselschade Advies uw zaak afwikkelt? Neem dan contact met ons op.
Het eerste kennismakingsgesprek bij Utrecht Letselschade Advies is altijd gratis. Ook voor een second opinion kunt u bij de advocaten van Utrecht Letselschade Advies terecht.